Bok 3: Nordlys

Hjem

Hør utdrag fra lydboken på svensk!

Bok 3 "Nordlys" i salg fra 10. september 2012

Ylva er anklaget for tyveri, og det ser ikke ut til at noen tror at hun er uskyldig ... Aksel sverger hevn over Trondvold, men følgene blir dramatiske. Siljes fødsel blir hard. Hjelpen kommer fra uventet hold - kan barnet reddes?

14306ggg7534713183.gif

Hun fulgte lyden av bølgene ned til havet, og der begynte hun å gå bortover den snødekte stranden. Så bekmørkt som det var ute, var det nesten vanskelig å tro at den første stripen av lys snart ville komme til syne i horisonten. Forsiktig, så hun ikke skulle skli, satte hun seg til rette på et isdekket svaberg og ventet på morgengry. Langsomt gikk himmelen over til kjølig blått, så til varmt fiolett og rosa, fulgt av en strålende stripe av gull. Soloppgangen ble fanget opp av havet, og de myke bølgene pustet som et duvende, rosenfarget silketeppe, før de rullet mot stranden og la igjen glitrende skumstriper. Landskapet lå stille omkring henne under blekblå frost og snø. 

Ylva lot blikket følge fjellenes form i sørvest, videre til fjorden som strakte seg mot det veldige, åpne ishavet langt der ute. Brått ble hun var noe nede i vannkanten. Hun hadde først trodd det var en stein, men nå, i det duse morgenlyset, så hun at det måtte være noe annet. Et dødt reinsdyr som var skylt i land, kanskje? Nysgjerrig reiste hun seg for å undersøke nærmere. Brevet, som hun hadde innefor kjolen, fikk vente litt til.  Haugen var dekket av snø, men en del av den lå og duppet i bølgene, og Ylva gikk ned på kne for å kikke. Hun hikstet da hun oppdaget at det var en kjoleflik som bølgene lekte med. Hjertet dunket voldsomt da hun bøyde seg frem igjen. Og der, med en krans av is rundt seg, så hun en fot som duppet i vannkanten.

← Forrige bok - Neste bok →

Nordlys

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016