Bok 2: Lyse netter

Hjem

Hør utdrag fra lydboken på svensk!

Lyse netter

Bok 2 "Lyse netter" i salg fra 6. august 2012

Krøniken om Ylva Alm Bok 2
Ylva forlater gården og menneskene som betyr så mye for henne. Men den beskyttede oppveksten har ikke forberedt henne på det hun møter. Aksel orker ikke tanken på at Ylva skal gifte seg med en annen. Han vil langt bort – i krigen ...

Lyse netter"Jo lenger inn blant trærne hun vandret, jo tyngre ble det å ta seg frem. Hun satte seg stadig fast i grener og busker som klorte og grep mot henne – de lignet katteklør, lange og krokete, og hun så sitt eget blod renne nedover grenene og ned i skogbunnen. Hun forsøkte å skrike, men ikke en lyd kom over leppene hennes.      
Ylva gispet og slo øynene opp. Det hadde vært en drøm. Rommet var mørkt. Kun en smal kjegle av blått månelys traff veggen og laget dansende, trolske skygger fra trærne utenfor.     
Brått gikk det kaldt nedover ryggen hennes. Følelsen av at noen sto inne i rommet et sted i mørket fikk huden til å nuppe seg av skrekk. Hadde hun ikke sett skyggen av en skikkelse mot veggen?      
Det måtte være innbilning, et minne fra den ekle drømmen … Likevel ble hun liggende urørlig og lytte. Hvorfor snudde hun seg ikke bare for å se etter? Eller tente lyset på nattbordet? Hun som ikke engang var mørkredd! Forsiktig trakk hun pusten inn og holdt den, og der, der hørte hun en annens åndedrett rett ved seg – et lite barns …"   

Bok 2 Lyse netter

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016