Bok 21: Salomos segl

Hjem

 

Om jeg har profetisk gave,

kjenner alle hemmeligheter og eier all kunnskap,

om jeg har all tro så jeg kan flytte fjell,

men ikke har kjærlighet,

da er jeg intet.

 

– KJÆRLIGHETENS HØYSANG, BIBELEN

Stjerne Kjøp boken her ellerStjerneBli abonnent

Bok 21 "Salomos segl" i salg fra 26. mai 2015

Ylva

Ylvas drømmer blir stadig mer skremmende. Hva er i ferd med å skje med henne?
Silje tar en avgjørelse som vil få ugjenkallelige følger. 

Salomos segl

Akkurat nå føltes livet så godt og riktig at hun kjente tårene presse seg frem og blande seg med regndråpene som rant nedover kinnene. Hun blunket vekk tårene og lente seg inntil den varme, trygge kroppen hans. 

Blikket hennes gled over hagen. Helt i utkanten fikk hun øye på noen planter med hvite klokker og ovale, friskt grønne blader på lange stengler. Det var storkonvall – Salomos segl. Hun husket at Selma hadde fortalt henne at planten kunne hele sår og brudd, styrke hjertet, dempe hoste og stemme blod. 

– Se, Salomos segl vokser i hagen, sa hun og pekte. Siden regnet hadde stoppet, la Aksel armen rundt livet hennes, og sammen gikk de bortover mot planteklyngen. 

– Det ser ikke ut som om den er plantet, så vokser den nok vilt, sa Ylva. – Den minner meg om deg, smilte Aksel. – Den kan være både vill og dyrket. Han bøyde seg ned og plukket et par av de minste blomstene, og satte dem varsomt inn i det våte håret hennes. – Det er vel så vakkert som en brudekrone, sa han og kysset henne på nytt. 

Ylva skulle til å svare, men stivnet da hun fikk øye på løytnanten. Aksel snudde seg for å finne ut hva det var hun så på. Gjesten hadde tydeligvis ikke lagt merke til dem ennå. Han stirret fremfor seg med et uutgrunnelig ansiktsuttrykk, tydelig fordypet i tanker. 

– Det er noe rart ved ham, sa Ylva tankefullt.

– Han ser liksom så… trist ut. Er du ikke enig?

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016