Bok 20: Svart måne

Hjem

 
Det er dybt i nattens hjerte
da, naar sære, syge planter
voxer op af sindets havbund.
stiger i den mørke taushed,
løfter høit de sorte blomster,
folder sine bægre ud.
 
– Vilhelm Krag

Bok 20 "Svart måne" i salg fra 27. mars 2015

Svart måne

Da Aksel møter opp på bygdetinget i Sølvdal, innser han at han kan ha gjort en skjebnesvanger feil.
En katastrofe rammer plutselig familien Alm hardt og brutalt …a Ylva møter kvinnen fra Aksels fortid, blir hun klar over sider ved seg selv som hun ikke visste fantes.
 Lise og Johannes skal gifte seg, og festen tegner til å bli overdådig vakker. Så skjer det som Lise har fryktet aller mest ...

  

Silje satte målrettet av sted gjennom smugene. Hun fant lettere frem enn hun hadde fryktet, og snart kunne hun skimte havnebassenget foran seg. Månelyset glitret i vannet mellom tømmerstokkene og avfallet. Hun stanset for å få igjen pusten etter den raske løpeturen.

Nå som alle arbeiderne hadde gått hjem, var det helt stille nede ved sagbruket. Det var uvant å se silhuetten av det store bygget mot den månelyse himmelen. De eneste lydene som kunne høres, var suset fra fossen og dempet skrangling fra de siste kjerrene som rullet skyndsomt bortover gatene.

Silje ble stående litt og se seg rundt. Hun hadde en ekkel følelse av at noen betraktet henne fra skyggene, og med ett kviet hun seg for å gå videre inn mellom bygningene for å finne knyttet sitt. Kanskje hun bare skulle gå tilbake med det samme? Det var tvilsomt at varene lå der fortsatt.

– Du kan ikke ha gått så langt uten engang å undersøke om det fortsatt er der, sa hun strengt til seg selv.

Hun ristet på hodet og fortsatte med besluttsomme skritt. Plutselig stanset hun og rynket på nesen. En litt uvant lukt av røyk blandet med lukten av tang og tare og den sure stanken av råtnende avfall, slo imot henne. Da hun så seg rundt, la hun merke til en sky med svart røyk som var i ferd med å trekke foran månen. Det virket som om den kom fra et sted på andre siden av sagbygningen. Hvem i all verden befant seg der og hadde tent bål på denne tiden av døgnet?

 

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016