Bok 19: Jakten

Hjem

 

Den urettferdige felles av sin egen ondskap,
selv i døden finner den rettferdige tilflukt.
                                   – Bibelen

Bok 19 "Jakten" i salg fra 2. februar 2015

Ylva 19

Ylva og Silje får sjokk da de forstår hvem som har holdt øye med gården.
Aksel får uventet besøk som får ham til å glemme alt annet.

 

Hun skyndte seg å gå før drengene fikk muligheten til å komme med noen flere protester og formaninger. Da hun var ute av syne, stanset hun og tenkte seg om. Hvor ville hun ha tatt veien om hun ønsket å legge seg i skjul? Nordskogen, fant hun ut, for der var skogen tettest og mørkest.

Hun la på sprang igjen og følte på seg at hun hadde valgt rett vei. Kjolen hektet seg stadig fast i kvist og tornekratt, så hun måtte stanse for å rive den løs. Ermene med de hvite blondene og silkebåndene var for lengst blitt til skitne laser. Til slutt ble hun så irritert over at kjolen sinket henne, så hun bestemte seg for å rive av mest mulig overflødig stoff. Kjolen var uansett ikke til å redde. 

Etter en liten stund kom hun inn på en sti, og da ble det lettere å ta seg frem, men motet begynte likevel å synke desto lenger inn i skogen hun kom. Det var virkelig et søk på måfå. Han kunne befinne seg hvor som helst nå. Det hadde gått altfor lang tid …

Et dypt skrik ga gjenklang mellom trestammene og rettet oppmerksomheten hennes mot et sted fremfor henne. Det var en ravn. Det måtte være Hugin! Da den fortsatte å skrike, som om den kalte på henne, begynte hun å gå etter lyden. Til slutt fikk hun øye på fuglen som satt helt i toppen av en gammel gran og skrek mot noe i utkanten av en lysning. Hun stakk den halvt nedbrente fakkelen ned i den myke skogbunnen og hektet buen av skulderen. Med hamrende hjerte trakk hun en pil opp av koggeret, la den an med dirrende hender og listet seg inn mellom trærne, vekk fra stien og lysskinnet fra fakkelen. 

 


Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016