Bok 18: Sølvåren

Hjem

Bok 18 "Sølvåren" i salg fra 8. desember 2014

Krøniken om Ylva Alm bok 2

Ylva 18

Ylva gruer seg til å fortelle foreldrene sannheten om Emthe. Kommer de til å se annerledes på Aksel heretter?
 Siljes følelser for Samuel blir stadig sterkere. Hvor lenge vil hun klare å holde seg unna ham?

Silje gikk bort til stolen og begynte det møysommelige arbeidet det var å løsne alle snøringene i korsett, kjoleliv og underskjørt. Hun hadde lyst til å benytte den stille tiden alene i huset til å vaske seg og skifte til en mer behagelig hverdagskjole, og hun kom utvilsomt til å legge seg tidlig den kvelden.

Omsider sto hun i den tynne, hvite underkjolen, og hun plasserte foten på stolens ornamenterte tverrstykke, før hun gikk igang med å rulle ned de høye, hvite strømpene. 

Hun stivnet til og lyttet. Hadde det vært en lyd? Noen som gikk over gulvplankene i gangen?     

Nei, nå lå huset stille. Selv ikke fra barnerommet kom det en lyd, og både hennes og barneværelsets dør sto på gløtt. Både Augusta og lille Emthe hadde sovet tungt da hun hadde sett til dem for litt siden. 

– Ikke vær tåpelig, mumlet hun til seg selv. Så typisk av henne å bli skremt av lyder i huset.  Det måtte være sjokket om Alvhild som hang i og gjorde henne nervøs; det hadde naturligvis ikke vært annet enn tassende mus hun hadde hørt. Og selv om det ville vært tidlig, kunne det jo også være at noen av de andre hadde kommet hjem. 

Det måtte også være tanken på det som hadde hendt med Sara, og denne andre piken som hadde forsvunnet, som gjorde henne mer engstelig enn vanlig. Hun var jo dessuten ikke vant til å være hjemme alene på gården.

Tanken på Augustas døde søster trengte seg på igjen. Det fantes ingen naturlig forklaring på at datteren kjente til det navnet. Eller var det en ren tilfeldighet? Hun kunne jo ha hørt noen av tjenestejentene snakke om noen de kjente, og Augusta hadde fanget det opp av den grunn. Likevel klarte ikke Silje å fortrenge følelsen av uhygge. 

 

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016