Bok 16: Ved himmelens alter

Hjem

For der din skatt er, der vil også ditt hjerte være. 

                                – Bibelen 

Krøniken om Ylva Alm bok 2

Bok 16 "Ved himmelens alter" i salg fra 18. august 2014

ylva 16

Da Ylva og Aksel er blir truet på livet, styrter Gråtass frem for å komme dem til unnsetning. Men så trekker inntrengeren frem en pistol ...

 

Blikket hennes vandret mot det lille vinduet i steinveggen, mot stjernene som glitret i en uendelighet der ute over fjellene, og mot månen som tryllet den hvite saueskinnsfellen om til en skinnende seng av sølv. Hun rettet seg opp, trakk pusten dypt og møtte det brennende blikket hans. Aksel lot fingrene gli over ansiktet hennes som om han tegnet henne til minnet. Så lente han seg frem og la leppene uendelig varsomt mot hennes. Kysset vekket umiddelbart et glødende begjær i henne som en sprudlende kilde, klar til å ta imot ham. Tungen hans presset seg forsiktig, men bestemt inn og møtte hennes. Det svimlet nærmest for henne når han kysset henne slik. Han tok hendene hennes i sine og ble stående foran henne og betrakte henne med et blikk som syntes å nå helt inn i sjelens dypeste dyp. 

– Du skjelver, sa han lavt. – Er du kald? Hun ristet på hodet og visste ikke selv hvorfor hele kroppen hennes dirret sånn.Hvorfor fikk vissheten om det som skulle skje, det til å føles som om hun sto foran Aksel for første gang? Som om dette var det første kysset de delte? 

– Kom, la oss gå bort til ilden. Han grep skinnfellen fra sengen og la den på gulvet foran den flammende gruen, og sammen satte de seg på det myke skinnet. En stund ble de sittende slik tvers overfor hverandre uten å si noe, men så strøk Aksel håret hennes bakover og løsnet forsiktig snøringene i kjolehalsen.

– Er du helt sikker på at du vil gjøre dette nå, Ylva? hvisket han.

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016