Utdrag bok 12: FredlÝs

Hjem

Om jeg taler med mennekser og englers tunger, men ikke har kjærlighet, da er jeg bare drønnende malm eller en klingende bjelle. 
                         – Kjærlighetens høysang, Bibelen 

Ylva

Bok 12 "Fredløs" i salg fra 12. januar 2014

KronikenmYlvAlm12o.jpg

Mina og Patrick er lykkelige i nord, men en dag støter Mina på Henrik, en mann som står bak flere jenters forsvinning. Han blir ikke blid da hun røper at hun vet hva han har gjort ... 

Et høyt utbrudd fra låvedøren fikk henne til å skvette. Da hun snudde seg, fikk hun øye på en tjenestejente som sto pekte storøyd på henne.
      – Det var hun som gjorde det! Et par drenger kom til fra de andre byggene, og like etter dukket en mannsskikkelse opp i døråpningen. Ylva skjønte forskrekket at det var henne jenta pekte på, og begynte å gå vekk fra tunet med raske skritt. – Vent! hørte hun en mann brøle bak seg. – Stans!
Hvordan kunne folk på denne lille plassen langt borte fra Christiania ane noe om det som hadde hendt på festningen dagen før? Hun hørte rop og hoing bak seg da hun la på sprang. Det er henne! Jeg er helt sikker! hørte hun jenta rope bak seg. – Ikke la henne slippe unna! Stopp tyven!
      Stopp tyven? Ylva nådde skogbrynet og la på sprang inn mellom trestammene. Hjertet dundret i halsen, og munnen var knusktørr av skrekk. Hvordan kunne de tro at hun var en tyv? En eller annen hadde tydeligvis stjålet noe fra dem, så derfor trodde jenta at det var henne? Heldigvis hadde hun et godt forsprang, og selv om hun fortsatt kunne høre ropene, forsto hun at de ikke ville klare å finne henne inne i skogen. Hun så ingenting til Aksel og Elias, så hun regnet med at de hadde hatt vett til å komme seg unna. 
Plutselig hørte hun hestetramp mot skogbunnen bak seg.

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016