Fangen på celle nr. 17

Nyhet! Nå er boken ute som pocket, og med nytt cover, i butikker over hele landet! 

Fangen på celle nr. 17

     Lansert 18. februar 2014 på Schibsted Forlag

Pocket
Fangen på celle nr. 17

Nyheter

Omtale fra forlaget:  Ida S. Skjelbakken er en ung og vakker kunststudent. Verden ligger for hennes føtter. Alt er mulig. Hun møter kubanske Julio, og sammen åpner de en skyteskole i Miami. Det går veldig bra - en stund. En søndagsmorgen dundrer det på døren. Ida blir arrestert - siktet for identitetstyveri og ulovlig våpenbesittelse. Hun blir satt i varetekt på ubestemt tid. En inspirerende og tankevekkende bok om Ida S. Skjelbakkens opphold i et amerikansk fengsel. Hun griper den unike muligheten til å gi slipp på alle materielle goder og til å utforske sin kreative side. Hvor utrolig det enn kan virke, klarer hun å få noe verdifullt ut av situasjonen og blir etter hvert en god støtte for de andre fangene.

Utdrag fra boken: 
 
 
Ja, svarer jeg åndeløst mens jeg lurer på hvordan det skal bli å kjenne vinden i håret, dagslys mot ansiktet og noe annet enn betong under føttene.
      Mens jeg følger etter fengselsbetjenten gjennom gangene, tenker jeg på Ariela og de andre fangene i FDC Miami. Jeg skulle ønske jeg kunne dele dette øyeblikket med dem – det å komme ut i frisk luft. 
      Betjenten skyver en dør opp, og sier: – Én time.
      Luftegården viser seg å ikke være annet enn en gressflekk. Et vakttårn troner i det ene hjørnet, og bygningen dekker den ene langsiden og de to kortsidene, mens den siste har dobbelt nettinggjerde med piggtråd på toppen. Langsomt krysser jeg den nedslitte, gulbrune plenen. Innhegningen er omkring 20 ganger 10 meter, og bortsett fra en tue med pissemaur er det ingenting der. Ikke en ball, ikke en benk, ikke et tak.
      Regnet siler ned. Det drypper fra piggtrådrullene og nettingen. Den fuktige, stillestående Floridaluften er fylt med stanken av kumøkk og sukkerplantasjer.
      Etter å ha fulgt stien langs ytterkanten av luftegården et par runder setter jeg meg på huk og legger håndflatene mot bakken. Det føles som om jorden puster under fingrene. Levende,våt og varm. Jeg får lyst til å legge meg på ryggen og stirre opp på den grå himmelen, for å la regnet dryppe meg ned i den myke jorden inntil jeg blir ett med den og forsvinner. Så jeg blir fri igjen.

Fangen på celle nr. 17

Promote Your Page Too

Bokelskere.no
Bokelskere.no

Les VGs anmeldelse av boken her.
" ... Hun dras inn i et særegent kvinnefellesskap, deler gleder og sorger, hører miserable familiehistorier, om vold og overgrep, om lengsel etter barna, om skjebner. Penger er mangelvare, og noen av medfangene stripper foran fengselsvinduet foran de mannlige fangene."
"... I det føderale varetektsfengselet FDC har Skjelbakken blikket med seg, de mange skarpe observasjonene gjør boken verdt å lese."

Les anmeldelsen på bokbloggen Artemisias Verden: "Ida S. Skjelbakken ( f. 1979)  har skrevet en viktig og varm bok, som jeg anbefaler på det sterkeste."

 "Fangen på celle nr.17 er en lærerik beretning, velskrevet og tankevekkende om en ung kvinnes konsekvenser av dumme valg, men som også viser hva et menneske kan romme av styrke og godhet, engasjement og kreativitet."       

                                                                       

 

Les om boken i Schibsteds vårkatalog:

              Noen steder boken kan kjøpes:

Haugen bok

Norli

 

krim

tanum

 
 

Adlibris

 

Nyheter

ituness.jpg

Nyheter

Nyheter

Nyheter

Home
Fangen på celle nr. 17
Krøniken om Ylva Alm
Ida Skjelbakkens Forfatterblogg
Utgivelser
Litt om meg
Portfolio
Presse
Kjøp
Kontakt
1700-tallet
Radioreklame

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016