Bok 10: Følgesvennen

Hjem

 

                      Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.

                                                                                         - Bibelen

Hør utdrag fra lydboken på svensk!

Bok 10 "Følgesvennen" i salg fra 16. september 2013

Ulv

 Ylva får nyss om at Aksel er på vei til Akershus festning for å søke arbeid der, og drar etter ham. Men underveis støter hun på mange farer.

Da Silje kommer hjem fra Danmark, har herr og fru Alm urovekkende nyheter til henne.

Krøniken om Ylva Alm 10

 

Med ett fikk hun en ubehagelig fornemmelse av å bli iakttatt, som om noen sto et sted inne mellom trærne og stirret på henne. 

      Hun grøsset og la en ny vedkubbe på bålet. Da flammene blusset opp, la hun seg ned i gresset og trakk pleddet tett rundt seg. 

      Med øynene søkte hun i mørket utenfor bålets lyssirkel. Hun holdt pusten og lyttet, men hørte ikke annet enn sitt eget dunkende hjerte og knitringen fra flammene. Likevel var det noe der, ute i mørket. En kjølig vind strøk henne over ansiktet og hun la seg over på rygg, trakk pleddet opp til haken, og festet blikket på månens røde glans. En annens nærvær … Hun sanset det. Følte det i hver fiber i kroppen.  Kom det av at hun så inderlig ønsket å ikke være alene? Var det tankene hennes som manet frem fornemmelsen?  

      Øynene hennes skled igjen og hun kjente søvnen komme. 

      Ylva våknet av en kvist som knakk et sted like ved. Liggende urørlig lot hun blikket flakke rundt seg. Hun kunne ikke ha sovet lenge, for bålet brant fortsatt. Og plutselig så hun ham: en liten skikkelse trådte tydelig frem i månelyset. Ylva blunket hardt og lurte på om hun fortsatt drømte, for det hun så, kunne ikke være sant.

wolfprints

Ylva

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016