Bok 5: Avmakt

Hjem

Bok 5 "Avmakt" i salg fra 10. desember 2012

Hør utdrag fra lydboken på svensk!

Øks

Å bryte en forlovelse er uhørt. Likevel er såret Ylva vet hun vil påføre Johannes det verste. Nikolas ansetter en amme til datteren. Men Silje stoler ikke på den unge kvinnen ...

Krøniken om Ylva Alm 4     
– Men vær forsiktig, kvekket den gamle bak dem. – En har sett taterfølge i traktene, og det skulle ikke forundre en om slikt pakk har fått husly der – du skal vokte godt på pengene dine rundt fanter, frøken, og livet med!     
Ylva nikket og smattet Tenjar i skritt. – Takk for advarselen, sa hun og vinket farvel. Den gamle ropte noe etter henne, men det druknet i lyden fra hovtrampene, og sledemeiene som knakte i den tørre snøen.      
– Tror du vi kommer til å finne veien? spurte Patrick da de hadde tatt av til høyre og kjørte innover i skogen.      
– Hun sa plassen ikke var til å ta feil av. Men så sa hun jo mye annet rart også … Vent, hører du det? Ylva tok hesten opp og stanset mens hun lyttet. Det lød en merkelig hul klang fra bak trærne.      
Patrick nikket.     
Da hun fulgte den smale veien rundt en sving, kom en stor port til syne. Nå forsto hun hvor den rare lyden kom fra. Mellom de høye portstolpene var det bygget en høy bue i tre, og ned fra den hang det flere klokkespill og svingte i vinden.      
Hun ga tømmene til Patrick, gikk ut av sleden og bort til porten. Et langt tau hang ned på høyre side, og da hun dro i det, lød en dempet klokkeklang. Mens hun ventet, studerte hun vindklokkene, og kjente brått et gys prikke kaldt oppover ryggen. Mellom biter av farget glass og små bjeller, hang det benstykker – menneskeben, kanskje tyvers avhugde fingre, drapmenns hule knokler, og rader med tenner trædd på lærsnorer som makabre perler. Den raslende lyden lød uhyggelig i skogen, og et øyeblikk lurte hun på om det ville være best å ombestemme seg.

Krøniken om Ylva Alm bok 2

Ylva

Home

Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken - Krøniken om Ylva Alm Schibsted Forlaf
Krøniken om Ylva Alm  - Fangen på celle nr. 17  -  Ida S. Skjelbakken  ©2016